Mucize Getiren: Kloppo

1 Mayıs 2013 Çarşamba


Futbol dünyasında sıkça konuşulan bir isim var şu sıralar. Başarıları dilden dile dolaşıyor. Mourinho'yla bile kıyaslanıyor. Evet kimden bahsettiğimi anladınız sanırım. Jürgen Klopp... Nam-ı diğer ''Kloppo''.


2008'de 9.sırada aldığı Borussia Dortmund'u Şampiyonlar Ligi finaline taşıdı bu adam. Evet bu yazımızda Jürgen Klopp'ün kariyerini mercek altına alıyoruz.

FUTBOL...

67 yılında Stuttgart'ta doğan Klopp kariyerine birçok teknik adam gibi futbolcu olarak başladı. 1990 yılında Mainz'de hem forvet hem de defans mevkiinde forma giydi. 1.91'lik uzun boyu iki mevkiide de ona avantaj sağladı.

Klopp ismi ile Mainz adeta birbiriyle özdeşleşti. Nasıl özdeşleşmesin? Dile kolay; 325 maç oynadı, 52 de golü var.


TEKNİK ADAMLIK BAŞLIYOR

25 Şubat 2001'de Mainz ile son maçına çıktı Klopp. Bu maçtan sonra da yönetim tarafından takımın teknik direktörlüğüne getirildi. Taraftar mutluydu, sevdikleri, bildikleri bir isim yönetecekti takımı. Yönetim mutluydu, güvendikleri biri vardı takımın başında. Klopp mutluydu, yuvasındaydı.

2001-2002 sezonunda Bundesliga B'deki Mainz ile 4. oldu ve Bundesliga'ya çıkamadı. 2002-2003 sezonunda Benjamin Auer, Gibson, Buck, Abel, Stavrum transferlerini yaptı takıma. Sezonun sonunda Mainz yine 4.sıradaydı. Fakat bu sefer averaj farkıyla 3.lükten olmuş, dolayısıyla Bundesliga trenini yine kaçırmıştı.

Takvimler 2003-2004 sezonunu gösterdiğinde ise takımını; Duvarrak, Falkenmayer, Teinert, Sperenza ile güçlendiren Klopp bu sefer işleri tersine çevirip averajla 3. oldu ve Bundesliga'nın yolunu tuttu.


BUNDESLİGA

2004-2005 sezonuna Bundesliga'da başlayan Klopp ve ekibi sezon başında takıma; Hanno Balitsch, Michael Thurk, Casey, Marco Rose ve Weigelt takviyelerini yaptı. Sezon sonunda ise 43 puan toplayarak ligi 11.sırada tamamladı ve Avrupa kupalarına katılma hakkı elde etti. Klopp'ün ilk Avrupa kupası deneyimi demekti bu.

2005-2006'da yine 11.sırada tamamlanan sezonda elemelerde Ketlavik'i geçmesine rağmen şanssız bir kura ile Sevilla'yı çekmişler ve 1.turda Sevilla'ya elenmişlerdir.

2006-2007 sezonu ise tam bir dram oldu Klopp ve Mainz için. Sezon sonunda Bundesliga B'ye düşen Mainz Klopp'tan vazgeçmedi.

2007-2008'de kadroya; Svensson, Gunkel, Baljak, Hoogland,Karhan, Liesenfeld eklendi. Bu sezonda da Bundesliga B'de 4. olup Bundesliga'ya çıkamayınca Klopp için Mainz'e veda etmenin zamanı gelmişti artık. Sezon sonunda sözleşmesini uzatmadı ve Mainz'den ayrıldı.

DORTMUND YOLU GÖRÜNDÜ

2008-2009 yılında Borussia Dortmund'un başına geçen Klopp, eski takımından N. Subotic, M. Zidan'ı aldı. Takıma ekstradan takviye olarak da Owomoyela ve Schmelzer alındı. O sezon ligde 6.sırada kalmış olsalar da geçen sezona göre yükselişin görülmesi herkesi gelecek için umutlandırıyordu

2009-2010 sezonunda Lucas Barrios, Mats Hummels, Grobkreutz gibi isimleri aldı takıma Kloppo. Sezon sonunda takımın yeri bir önceki sezonun 1 basamak üstü, 57 puanla 5.likti.

MUCİZE GETİREN

2010-2011 sezonu ise adeta ''Mucize'' olarak anılacak bir sezondu. Klopp elinde bulunan güçlü kadroyu Lewandowski, Kagawa, Götze, Leitner, Piszczek gibi genç isimlerle güçlendirdi.

Sezon sonunda şampiyonluk ipini göğüsledi. Dortmund 7. şampiyonluğuna ulaşırken Klopp'ün ilk Bundesliga şampiyonluğuydu bu.

Muhteşem sonuçlanan 2010-2011 sezonunu mükemmel bir sezon daha takip etti. Klopp ve öğrencileri bu sezonda da 81 puanla ligi Bayern Münih'in önünde bitirdi ve 2 kez üst üste şampiyon oldu.


12-13 sezonunda şampiyonluğu rakibi Bayern Münih'e kaptırdı Klopp. Fakat Dortmund Şampiyonlar ligi finalinde!

Ne dersiniz Dortmund ve Klopp Avrupa'nın en büyük kupasını kazanabilecek mi? Takımın başında ''Mucize getiren'' bir adam varken neden olmasın?

Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Hayatın Futbolu - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger