En İyi Sol Ayaklar

29 Haziran 2013 Cumartesi


Futbolda en çok dikkat çeken unsurlardan biri sol ayaklılık. Eğer sol ayağa sahip bir oyuncuysanız hep daha fazla dikkat çekersiniz. Bunun nedeni gerçekten iddia edildiği gibi sol ayakların daha iyi olması mı, yoksa nadir bulunduğu için daha çok dikkat çekmeleri mi bilinmez. Bizler HFBlog olarak tarihe adını yazdırmış en iyi sol ayakları sizler için yazdık.

ALEX DE SOUZA



2004 yılında Fenerbahçe'ye gelen Brezilyalı yıldız sol ayak konusunda bize en yakın örnek. Çeşitli frikik golleri, kullandığı etkili kornerler ve sayısız uzaktan şut golleriyle bize bir sol ayak ne kadar iyi olabilir onu gösteriyor adeta. İşte Alex'in sol ayağıyla Galatasaray'a attığı o gol


GHEORGE HAGİ



Galatasaray'a 96'da gelen yıldız isim burada 5 sezon kaldı. 1 Süper Kupa, 1 UEFA Kupası, 4 Lig şampiyonluğu, 2 Türkiye Kupası ve 1 Cumhurbaşkanlığı Kupası kazandı.

Hagi, gelmiş geçmiş en iyi sol ayaklardan biri kabul edilir.


ROBERTO CARLOS




Ülkemizde de forma giyen Roberto Carlos, sol ayak denildiğinde akla gelen ilk isimlerden biri.

Sprintleri ve sert şutlarıyla tanınan Brezilyalı yıldızın sol ayağıyla Fransa'ya attığı gol fizik kurallarına aykırı olarak nitelendirilmektedir.


RYAN GİGGS


Hızı, tekniği ile tanınan Giggs tam bir istikrar abidesi. İlerleyen yaşına rağmen hala verebileceği en üst verimi takımına sağlıyor.

En iyi sol ayaklardan bahsettiğimiz bu yazıda, tabii ki onu es geçemezdik.

SERGEN YALÇIN


Yerli anlamda belki de en iyi örneğimiz Sergen...

Yurt dışına gitseydi belki adından daha çok söz ettirebilirdi. Fakat ülkemizde de forma giydiği takımlarda şampiyonluklar yaşadı ve enfes sol ayak gollerine imza attı.

GARETH BALE


Sol bekten başladı, sol açığa kadar devam etti mevkisi. Bu kadar etkili bir sol ayağı arkalarda tutmak istememek gayet doğal.

100 Milyon Euro değer biçilen Bale, hala aktif olan en iyi sol ayaklardan biri.

ALVARO RECOBA


Wining Eleven ve PES'lerimizin meşhur frikikçisi...

Duran topların efsane ismi Recoba en gelmiş geçmiş en iyi sol ayaklardan biri.

TÜMER METİN



Beşiktaş'ta oynadığı dönemde İlhan Mansız ile ileride güzel bir hücum ikilisi oluşturan Tümer, kariyerine Fenerbahçe'de devam etti.

Sol ayağını çok etkili kullanan Tümer, yerli oyuncularımızın arasında en iyilerden biri olarak gösterilebilir.

ROBİN VAN PERSİE



Futbol tarihinin gördüğü en iyi strikerlardan biri...

Mükemmel bir bitiriciliğe sahip. Takımının bu sezonki şampiyonluğunda büyük pay sahibi. Sir Alex onun için ''Takıma gelişiyle adeta Cantona etkisi yarattı.'' demiştir. Çok da haklı

Hollandalı yıldız çağımızın en iyi sol ayaklarından.

VAN DER VAART


Bir başka Hollandalı'ya geçiyoruz.

Kendisi için fazla söze gerek yok. Oynadığı takımlar da attığı goller de ne kadar etkili bir sol ayak olduğunun ispati. İşte gollerinden bir derleme


***Bu isimlerin haricinde elbette birçok isim var. Fakat hepsini yazmaya ne enerji yeter ne de zaman. Biz de ilk akla gelenleri yazdık.
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Hayatın Futbolu - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger