FIFA U-20 Dünya Kupası İspanya-Gana Maçı

26 Haziran 2013 Çarşamba

Favori zorlansa da galibiyete ulaştı.

Erken gelen gole rağmen oyunun bazı bölümlerinde çok zorlanan İspanya, son düdük çaldığında 3 puanı alan ve gruptan çıkmayı garantileyen taraf oldu.

İki takım arasındaki büyük kalite farkı ve Gana’nın Fransa maçındaki etkisiz görüntüsü, maçtan önce herkeste kolay bir İspanya galibiyeti beklentisi oluşturdu. İspanyolların ilk 11’inde ABD maçından farklı olarak tek değişiklik, orta sahadaki Campana’nın yerine hücumda görev yapan Denis Suarez’in yer almasıydı. Gana teknik direktörü Tetteh ise, Fransa maçındaki performanstan çok fazla memnuniyetsiz olmalı ki ilk 11’de tam dört değişikliğe gidiyordu. Bu değişikliklerden birisi de bu sezon Serie B’de Sassuolo formasıyla ve Fransa maçına sonradan girdikten sonra ileri uçta çok etkili işler yapan Yiadom Boakye’ydi.
İspanya’nın maç başındaki görüntüsü ABD maçından çok da farklı değildi: Topa sahip olup defans arkasına çok hızlı koşular yapan hücumcularını topla buluşturmak. Bu noktada ilk maçta kulübede oturan Denis Suarez’in de  hakkını fazlasıyla teslim etmek lazım. Deulofeu ile birlikte kanatlarda çok fazla yer değiştirerek savunmayı fazlasıyla zorladılar. Gana savunmasının yaptığı bir pozisyon alma hatasında da Denis Suarez İspanya’yı öne geçiren golün asistini yaptı. Yine aynı şekilde İspanya orta sahası  maç boyunca savunma arkası koşular yapan hücumcuları topla buluşturmakta zorlanmadı. Fakat buldukları pozisyonları gole çevirmekte problemler yaşayınca tabeladaki sayıyı 1’den ileriye götüremediler. İspanya orta sahasına da ayrı bir parantez açmak gerekir. Suso ve özellikle Oliver Torres mesafe tanımaksızın attıkları paslarla her an tehlikeli pozisyonlar yaratabilecek kapasitede iki oyuncu.  Oliver Torres’in topla birlikte fazlasıyla esnek, oyun görüşünün çok fazla ve her an oyunun yönünü değiştirebilecek kapasitede olması, onu kapalı savunmaları açabilmek için çok önemli bir silah haline getiriyor. Torres böyle özelliklere sahipken ve kendini daha da geliştirip potansiyelini sonuna kadar kullanabilirse Xavi etkisi yaratması fazla zaman almaz.



Gana tarafından baktığımızda Fransa maçındaki görüntülerinden çok daha iyi bir oyun sergilediklerini söylemek yanlış olmaz. Sol çizgide görev yapan Acheampong ve ileri uçtaki Boakye’nin çok istekli oyunlarının da katkısıyla İspanya’ya karşı bulunabilecek maksimum sayıda pozisyon bulmalarına rağmen aradıkları golü bulamadılar. Takım halinde iyi bir görüntü çizen Gana’nın bu maçtan puansız ayrılması biraz da takımdaki fark yaratabilen oyuncu eksikliğinden kaynaklanıyor. Maçı tüm takım bu kadar istemişken golsüz bitirmek onlar için fazlasıyla hayal kırıklığı yaratmış olmalı.  En iyi üçüncülerden biri olma şansı da oldukça zayıf olan Gana’nın artık tek hedefi turnuvayı galibiyetsiz kapatmamak olacaktır.



Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Hayatın Futbolu - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger