Batan Geminin Malları

19 Haziran 2013 Çarşamba


Bildiğiniz üzre STSL'ye yeni çıkan takımlar ve diğer orta sıralara oynayan takımların ilk hedefi kadrosunu fazla para harcamadan güçlendirmektir. Bu hedef için de ilk olarak düşen takımlardan alınabilecek oyuncular araştırılır ki, maliyeti diğer takım oyuncularına göre daha ucuz olsun.

Biz de HFBlog olarak bu yazımızda STSL'de bu sezon küme düşen takımlardaki alınabilecek oyuncuları, yani batan geminin mallarını inceliyoruz.



MERSİN İDMAN YURDU


STSL'de düşmesi ilk kesinleşen takım MİY olmuştu. Teknik direktör belirsizliği, oyuncu istikrarsızlığı ve arkasında birçok neden var. Ancak ben kadro yapısı olarak Mersin'i ligin ilk 10'una oynayabilecek takımlardan biri olarak görüyordum. Fakat biraz önce bahsettiğim unsurlar Mersin İdman Yurdu'nun düşmesine yol açtı.

Şimdi bu sezon küme düşen ilk takımın alınabilecek birkaç oyuncusundan bahsedelim.

Milan Stepanov

Trabzonspor, Porto, Malaga, Bursaspor derken, Stepanov bu sezon başında Mersin İdman Yurdu'na transfer olmuştu Stepanov. Bir dönem 5 milyon euro'lara kadar çıkmıştı bonservisi Sırp oyuncunun. O zamandan bu yana performans olarak düşüşe geçse de hala ortalama bir STSL takımında oynayabilecek bir kapasiteye sahip.

Serkan Yanık

26 yaşındaki oyuncu defansın her iki kanadında da oynayabiliyor. Serkan Yanık oyunun yalnızca defansif yönünü değil de ofansif yönünü de düşünen bir bek olarak gözümüze çarpıyor. Fakat Serkan'ı alınabilecek oyuncular listesine sokmuyoruz, çünkü zaten Gençlerbirliği tarafından bonservis bedeli ödenmeksizin kadrosuna katıldı bile.

Wissem Ben Yahia

28 yaşındaki oyuncu orta saha merkez ve ön libero mevkiilerinde görev yapıyor. İki sezondur Mersin İdman Yurdu forması giyen Tunus'lu oyuncu gösterdiği performansla çok konuşulmuştu. Bonservis bedeli 1.5 milyon euro civarında. Ancak transfer etmek isteyen kulüpler, oyuncunun takımının küme düşmesi nedeniyle çok daha cüzi bir miktara anlaşılabilir.

Jean-Jacques Gosso

Gosso da ligimizde iki sezondur top koşturan oyunculardan biri. İlk sezonunu Orduspor'da geçirmişti. Sözleşmesi biten 30 yaşındaki ön libero oyuncu da batan geminin en iyi mallarından.

Raheem Lawal

23 yaşındaki orta saha oyuncusu Adana Demirspor'dan devre arasında transfer edilmişti. Ligin ikinci yarısında oldukça iyi bir grafik çizen futbolcunun bonservis bedeli 700bin euro civarında.

Murat Ceylan

25 yaşındaki oyuncu orta sahanın ortasında ve ön liberoda görev yapıyor. Daha önce adı ülkemizdeki büyük kulüplerle anılan oyuncunun performansı son yıllarda düşüşe geçti. Ancak bonservisi elinde olduğundan futbolcunun talipleri azımsanmayacak derecede.

Ozokwo Nduka

Hücumun her iki kanadında da oynayabilen Nijeryalı oyuncu Mersin'e geldiği ilk sezonda takımın yüksek performansındaki en önemli isimlerdendi. İkinci sezonda da önceki sezon performansını aratmadı, ancak bu da kulübün düşmesine engel olamadı. Gelecek sezon sözleşmesi bitecek oyuncunun bonservis bedeli 1 milyon euro civarında.

Mert Nobre

Nobre'yi de alınması gereken oyuncular listesine sokamıyoruz, çünkü o da kendisine kulüp bulanlardan. 32 yaşındaki futbolcu gelecek sezon Kayserispor'da forma giyecek. Daha önce oynadığı kulüplerde büyük başarı gösteren Brezilya asıllı Türk futbolcu, Kayserispor'a eski dostu Bobo ile beraber büyük bir güç katacak.

Mehmet Yıldız

Sivasspor'daki başarılı performansıyla dikkatleri üzerine çeken Mehmet Yıldız'ın adı bir dönem ligimizdeki büyük kulüplerle de anılmıştı. Daha sonraki dönemlerde düşüşe geçen 31 yaşındaki oyuncu, Karabükspor formasıyla Bülent Korkmaz döneminde eski performansını hatırlatacak düzeyde oynamıştı. Ancak ardından Mersin'e transfer olan futbolcu beklenilen performansı gösteremedi. Şu ansa bedelsiz olarak transfer edilmeyi bekliyor.


ORDUSPOR

Geçen sezonun flaş ekipleri arasında yer alan Orduspor bu sezon küme düşen ikinci takım olmuştu. Lige çok iyi başlayan Karadeniz temsilcisi, ligin devamındaki periyotta beklenilen performansı gösterememiş, sezon sonunda da küme düşmüştü.

İşte kadro olarak iyi bir seviyede bulunan Orduspor'dan alınabilecek oyuncular:

Saso Fornezzi

30 yaşındaki kaleci, geçen sezon Orduspor'a transfer olmuştu. İlk sezonunda iyi bir kaleci olduğunu tüm Türkiye'ye gösteren Fornezzi, ikinci sezonunda da ligin en iyi kalecileri arasına girdi. Ligin kaleci ihtiyacı olan takımları için büyük bir şans Fornezzi. Neden mi? Çünkü bonservisi elinde...

Ferhat Öztorun

Galatasaray altyapısının bir ürünü olan Ferhat Öztorun, sol bek mevkiinde görev yapıyor. 26 yaşındaki oyuncu daha önce Manisaspor ve Trabzonspor formaları giymişti. Trabzonspor'da yeteri kadar şans bulamayan oyuncu Orduspor'da şans bulmuştu. Ülkemizin sol bek kıtlığından dolayı şansı yüksek olan futbolcunun bonservis bedeli 500bin euro civarında.

Miguel Garcia

30 yaşındaki oyuncu sağ bekte görev yapıyor. Geçtiğimiz yılın devre arasında transfer edilen futbolcu, bu sezon oldukça iyi bir performans göstermişti. Portekizli oyuncunun bonservisi 1.8 milyon euro civarında.

Ali Çamdalı

Ön libero mevkiinde oynayan oyuncu 2010 yılında transfer edilmişti. Bu sezon sergilediği perfomansla büyük ilgi toplayan oyuncu belkide bu sezon takımda diri kalan ender oyunculardandı. 29 yaşındaki oyuncunun bonservisinin elinde olması da diğer kulüplerin iştahını kabartıyor.

Nizamettin Çalışkan

Alınabilecek futbolcular listesine malesef  Nizamettin'i de ekleyemiyoruz. Çünkü o da bizim gibi Gençlerbirliği'nin de radarına daha önce yakalanmıştı. Bonservis ücreti ödenmeksizin transfer edilen 26 yaşındaki oyuncu orta sahanın ortasında görev yapıyor.

Bogdan Stancu

İlk sezonunu Orduspor'da kiralık geçiren oyuncunun geçtiğimiz sezonda bonservisi alınmıştı. İki sezondur Orduspor'a büyük katkılar yapan oyuncu birçok Türk kulübünün radarında. 25 yaşındaki forvet oyuncusunun bonservisi 3.5 milyon euro civarında.

Hasan Kabze

31 yaşındaki forvet oyuncusu iki sezondur Orduspor forması giyiyor. Özellikle bu sezon kulübüne büyük katkılar sağlayan futbolcu, Türk santrafor eksiği yaşayan kulüperin iştahını kabartıyor. Bonservisinin elinde olması da oyuncuyu daha alınabilir kılıyor.

David Barral

Orduspor'un bu sezon kadrosuna kattığı oyunculardan olan David Barral, sezona çok iyi başlamış, sonrasında ise uzun bir sakatlık dönemi geçirmişti. Ancak ilk haftalardaki performansı Orduspor'un o dönemdeki yükselişinde büyük bir öneme sahipti. Bu da David Barral'ı neden alınabilecek futbolcular listesine kattığımızın kısa bir özeti gibi. 30 yaşındaki forvet oyuncusunun şu anki değeri 2 miyon euro.


İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR

Şüphesiz ki düşen takımlardan en büyük sürpriz, İBB'den geldi. Zira kadro kalitesi ligin ilk 10'ununda yer alan birçok takımın kadro kalitesinde üzerinde. Zaten İBB'de lige kadrosuna yakışır bir şekilde başlamıştı. İlk yarıyı düşme potasından uzakta bitiren takım, ikinci yarıda büyük bir düşüşe geçmiş ve maratonun sonunda kendini bir alt ligde bulmuştu.

Şimdi de İBB'deki alınabilecek oyunculara bakalım...

Can Arat

Fenerbahçe'nin altyapısında yetişen stoper oyuncusu 29 yaşında. Yıllardır İBB forması altında istikrarlı bir performans gösteren oyuncunun bonservisi elinde.

Marcus Vinicius

28 yaşındaki stoper oyuncusu 2007'den beri İBB forması giyiyor. Brezilyalı oyuncunun bonservisi 300 bin euro civarında.

Kamil Zayatte

28 yaşındaki oyuncu hem stoper hem de ön libero mevkiilerinde oynayabiliyor. Güçlü fiziği ve atletik yapısıyla dikkat çeken oyuncu daha önce Hull City ve Young Boys formaları giymişti. Düşen takımlardan alınabileek en iyi oyuncular arasında gösterilen Zayatte'ın bonservisi 1.8 milyon euro civarında.

Geraldes

Sağ bekte görev yapan futbolcu henüz 22 yaşında. Takıma bu sezon katılan oyuncu gösterdiği performansla ileride iyi yerlere gelebileceğini tüm ülke futboluna göstermişti. Sağ bek sıkıntısını çözmek isteyen takımların gözdesi olacağını düşündüğüm genç oyuncunun bonservis bedeli 1 milyon euro.

Mahmut Tekdemir

Düşen takımlar içerisinde büyük takımların alabileceği oyunculardan biri olarak gösterdiğim Mahmut Tekdemir henüz 25 yaşında. Ön libero oynayan futbolcunun en büyük şansı ise oynadığı mevkiide, büyük kulüplerin alternatif olarak oyuncu bulamaması. Gelecek sezon sözleşmesi bitecek olan futbolcunun bonservisi 2 milyon euro civarında.

Samuel Holmen

Geçtiğimiz günlerde Fenerbahçe'ye transfer olan 28 yaşındaki oyuncu kendisini alınabilecek futbolcular listesinden çıkardı bile. Takıma katıldığı günden bu yana gösterdiği istikrarlı performansla çok konuşulan oyuncu orta saha merkez ve ofansif orta saha olarak görev yapıyor.

Doka Maduriera

29 yaşındaki oyuncu hücumun sağ ve sol kanadında görev yapıyor. 2011-12 sezonunda gösterdiği performansla Fatih Terim'in transfer listesine giren oyuncu, geçtiğimiz sezon yeteri kadar etkili olamadı. Ancak oyuncu 2011-12 sezonunda gösterdiği performansla potansiyelini belli etmişti. Oyuncunun bonservisi 3 milyon euro civarında.

Edin Visca

Bir dönem Arsenal'in izlediği konuşulan 23 yaşındaki sağ kanat oyuncusu iki sezondur İstanbul temsilcisinde forma giyiyor. İlk sezonunda muhteşem bir performans sergileyen oyuncu, bu sezon da iyi bir performans göstermiş ancak bu performans kulübünü ligde tutmaya yetmemişti. Oyuncunun tahmini bonservis bedeli 2.5 milyon euro.

Tom

Geçen sezon transfer edilen oyuncu ilk sezonunda pek bir şey gösterememişti, ancak bu sezonki oyunuyla belli bir seviyenin üzerinde olduğunu gösterdi. Şüphesiz ki bu onu, kanat oyuncusu arayan kulüplerin gözdesi yapacak. 27 yaşındaki sağ kanat oyuncusunun bonservis bedeli 1.6 milyon euro civarında.

Ömer Can Sokullu

Zaman zaman forma verilen 24 yaşındaki genç forvet oyuncusu, verilen şansı iyi değerlendirmişti. Bu performans da onu pazarlamaya yetti. Oyuncunun tahmini değeri 600 bin euro.

Turgay Bahadır

Bursaspor'un şampiyonluğunda önemli katkılar sağlayan oyuncu, sezon başında İstanbul temsilcisinin yolunu tutmuştu. Buna rağmen 29 yaşındaki forvet oyuncusunun talipleri azımsanmayacak kadar çok. Oyuncunun bonservisi 1.5 milyon euro civarında.

Simon Zenke

24 yaşındaki forvet oyuncusu Samsunspor'da geçirdiği muhteşem sezonun ardından kendini ligimizin futbolseverlerine tanıtmıştı. Bu kısa şovundan sonra bekleneni veremeyen Zenke, Nancy'nin yolunu tutmuştu. Bu sezonun devre arasında İBB'ye gelen oyuncu, burada gösterdiği performansla eski günlere dönebileceğinin sinyallerini verdi. Forvet arayan takımlarımızın ilk seçeneklerinden biri olabilecek oyuncunun bonservis bedeli 1 milyon euro.


Bu yazımızda sizlere futbolun oynanmadan bile heyecan verdiğinin kanıtı olan transfer dönemlerinin büyük şansı olan düşen takımların oyuncularını aktardık. Sonraki yazılarımızda görüşmek dileğiyle.
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Hayatın Futbolu - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger