Takım Kurmanın En Ucuz Hali

20 Haziran 2013 Perşembe


HFBlog olarak önceki yazımızda düşen takımlardan alınabilecek oyuncuları "Batan Geminin Malları" başlığıyla sizlere aktarmıştık. Bu kez de aynı takımlardan kurulabilecek kadrolarla ilgili bir kaç örnek vereceğiz.

Öncelikle kurulabilecek en iyi kadrodan başlıyoruz.

Kadro 1 (4-4-2)
Tahmini Kadro Maliyeti: 13 Milyon Euro

Kaleci: Kalede 3 takımın kalecilerinin arasından en iyi olan Eduardo'yu seçtik. Geçmiş performansları ve bu sezon İBB'de gösterdiği performanstan dolayı, burayı en çok o haketmişti.

Defans: Sağ bekte ligin en iyi sağ bekleri arasında yer alan Geraldes'i kullanıyoruz. Bu sezon o da çok iyi bir performans göstermişti.

Stoperde eski performansını az da olsa aratan ancak yine de belli bir seviyenin üzerinde potansiyeli bulunan Stepanov ve ligimizin kalburüstü yabancı stoperlerinden biri olan Zayatte var.

Sol bekte savunmanın diğer kısımlarına göre zayıf nokta olsa da Türk olmasının verdiği bir kontenjan avantajı yaratabilecek Ferhat Öztorun bulunuyor.

Orta saha: Ön liberoda Orduspor'un sezon boyunca en diri kalan oyuncusu olan Ali Çamdalı bulunuyor.

Merkezde ise iki sezondur yüksek performansıyla göz dolduran Ben Yahia var.

Sağ kanatta bir dönem Arsenal'in de izlediği konuşulan genç yıldız Edin Visca var. Takımın büyük kozlarından biri.

Sol kanatta da Mersin'e geldiği ilk sezonunda muhteşem bir performans gösterip takımın lige tutunmasında büyük rol oynayan Nduka var.

Forvet: Sezonun uzun bir bölümünü sakat geçirmiş olsa da, sezon başında gösterdiği performansla ilk takıma girmeyi en çok hakedenlerden biri olan Barral var.

Ligimize geldiği zamandan bu yana büyük bir bitirici olduğunu her fırsatta gösteren Nobre, kadronun bir diğer santraforu durumda.

Kadro 1 (4-5-1 versiyon)
Tahmini Kadro Maliyeti: 13 Milyon Euro
4-5-1 versiyonunda ise ilk kadrodan tek isim değişiyor. O da Barral'ın yerine gelen Mahmut Tekdemir. Genç oyuncu son yıllardaki performansıyla büyük çıkış yakalayarak adının çokça anılmasını sağlamıştı.

Kadro 2 (4-4-2)
Tahmini Kadro Maliyeti: 10 Milyon Euro

İkinci kadromuz ilk kadronun yedeklerinden oluşuyor. İlk kadroya giremeyeceğini düşündüğüm oyunculara burada yer verdik.

Kaleci: Kalede Eduardo'dan sonra ikinci tercihimiz olan Fornezzi var. Tabi bunda MİY takımının kalecilerinin istikrarsız performansları da önemli.

Defans: Sağ bekte Orduspor'un yıl boyunca sağ kanadını etkin bir şekilde kullanmasında önemli rol oynayan Garcia bulunuyor.

Stoperlerde Fenerbahçe altyapısının ürünü olan Can Arat var. İBB'ye geldiği sezondan bu yana istikrarlı bir performans sergilemişti. Can Arat'ın yanında ise, İBB STSL'ye çıktığı ilk sezondan bu yana takımın formasını giyen M.Vinicius bulunuyor.

Sol bekte ise, defansın her iki kanadında da oynayabilen bir genç yetenek var. Gençlerbirliği'nin yeni futbolcusu Serkan Yanık...

Orta saha: Ön liberoda her ne kadar bu sezon bekleneni veremese de bir dönem Fenerbahçe'nin listesinde bulunan Gosso var.

Onun önünde ise adını Manisaspor formasıyla Türk futbolseverlere ezberleten Nizamettin Çalışkan var. O da gelecek sezonda Gençlerbirliği forması giyecek olanlardan.

Sağ kanatta İBB'nin geçen sezonun devre arasında transfer ettiği futbolcu olan Tom var. Tom bu sezon dikkatleri üzerine çekecek bir performans sergilemişti.

Sol kanatta ise yine İBB'nin bir futbolcusu var. Geçen yaz transfer döneminde adı bir ara Galatasaray'la anılan Doka'nın bu kadroda neden yer aldığı zaten belli değil mi?

Forvet: Geçen sezon Orduspor kadrosuna dahil olan Hasan Kabze'de forvette görev alacak ilk oyuncu. Bu sezon gösterdiği performansla bu kadroda bulunması hiçte şaşırtıcı değil.

Bir diğer santrafor da iki sezondur Orduspor forması giyen ve Orduspor'un gol yükünün büyük bir bölümünü omuzlarına alan Stancu bulunuyor.

Kadro 2 (4-5-1 versiyon)
Tahmni Kadro Maliyeti: 10 Milyon Euro

İkinci kadronun da 4-5-1 versiyonunda tek bir oyuncu değişiyor. O da Hasan Kabze'nin yerine kadroya giren Murat Ceylan. Genç oyuncunun adı bir dönem ülkemizin büyük kulüpleriyle de anılmıştı. Murat Ceylan'ı bu kadroda Gosso'nun yanında, çift yönlü bir orta saha olarak kullanıyoruz.

Kadro 3 (4-4-2)
Tahmini Kadro Maliyeti: 6 Milyon Euro

Son kadromuzda da diğer kadrolarda yer veremediğimiz oyunculara yer veriyoruz.

Bu kadroda diğer kadrolarda olmayan 4 oyuncu bulunuyor. Bunlardan ilki, sağ kanatta oynayan ve bu sezonun devre arasında MİY takıma transfer olan Raheem Lawal. Genç oyuncu kısa sürede kadroya adapte olup, yüksek bir performans göstermiş ve her ne kadar takımı düşse de gelecek sezon STSL'de oynayabilecek kapasitede olduğunun sinyallerini vermişti.

Diğer bir kanat oyuncusu da Ömer Can, asıl mevkii santrafor olan oyuncuya, aynı zamanda hücumun her iki kanadında da görev yapabildiğinden sol kanatta yer verdik.

Diğer iki oyuncu da forvetten. Bunlardan biri daha önce Samsunspor formasıyla PTT 1.Lig'de muhteşem bir performans sergileyen Simon Zenke. Genç oyuncu bu sezonun devre arasında İBB takımına transfer olmuş ve iki yarı çok kötü bir performans sergileyen takımın diri kalan isimlerinden biri olmuştu.

Son oyuncu da Bursaspor tarihinin ilk şampiyonluğunda büyük bir öneme sahip olan Turgay Bahadır. Son sezonlarda büyük bir düşüş sergileyen oyuncu, eski yıllarda gösterdiği performansın verdiği izlenimle bu kadroya girmeyi başardı.

Düşen takımların, diğer kulüpler için büyük bir şans olduğunu anlatmaya çalıştığımız yazılara bir yenisini daha ekledik. Bu şans, düşen takımlardan alınacak her oyuncunun normal şartlardan daha ucuza gelmesiydi. Düşen takımlar için büyük bir sıkıntı yaratan bu olay, diğer takımların her zaman işine gelir ve her zaman üst lige çıkan takımlar, kadro eksiklerini önce bu takımlardan oyuncular araştırarak, bularak giderir. Bakalım bu transfer döneminde batan geminin malları olarak nitelendirilen oyuncuların yeni adresi neresi olacak?

HFBlog olarak bu yazımızda küme düşen takımlardaki oyunculardan değişik versiyonlarla kadrolar kurduk. Bizimle kalın...


Not: Kadrolar kurulurken yabancı sınırıları dikkate alınmamıştır. Ve tahmini kadro maliyetlerinde transfermarkt.com.tr sitesindeki piyasa değerleri baz alınmıştır.
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Hayatın Futbolu - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger