FIFA U-20 Dünya Kupası İspanya-Meksika Maçı

3 Temmuz 2013 Çarşamba

Meksika dayanamadı

İspanya karşısında 74 dakika önde götürdükleri maçı son dakika golüyle kaybeden Meksika, son 16 turunda turnuvaya veda etti.

Grup maçlarını sadece 1 galibiyetle kapatıp en iyi üçüncülerden biri olarak son 16’ya yükselen Meksika’yı bu turda, olabilecek en güçlü rakiplerden biri olan İspanya bekliyordu. Grup maçlarında istediği görüntüyü sergileyemese de son U-17 Dünya Kupası’nın sahibi olan Meksika’nın elinde turnuvanın iyi kadrolarından biri vardı. İspanya’nın alışılagelen oyun yapısını bozmak için tüm maç boyunca takım olarak disiplinden kopmadan topun arkasında kalan ve kaleci Sanchez dışındaki herkesin topa baskı uyguladığı Meksika, erken bulduğu golle birlikte direncini iyice artırdı. Henüz 2. dakikadaki pozisyonda sağ kanattan gelen ortaya –İspanya sağ beki Manquillo’nun bir anlık hatasının da etkisiyle- çok düzgün bir vuruş yapan Gonzalez takımını öne geçirdi. Bu noktadan sonra Meksika yarı sahasına adeta kamp kuran İspanya, takım halinde çok iyi savunma yapan rakibini çözmekte oldukça zorlandı ve topu ne ceza sahasına ne de kanatlara etkili bir şekilde indirebildi. Burada Meksika’nın, Jese,Deulefou, Oliver gibi isimleri çok başarılı bir şekilde durdurduğunu söylemek gerek. İlk yarıyı neredeyse tehlike yaratamadan tamamlayan İspanyollara karşı Meksika kontrataklarla pozisyon aradı ve oldukça tehlikeli –birisinde direği geçemediği- iki pozisyon yakaladı. Maçı kopartabilecek pozisyonlardan faydalanılamaması sonucunda ilk yarıyı tek farklı üstünlükle kapattılar.


İkinci yarı başladığında Meksika yarı sahasındaki İspanya kampı kaldığı yerden devam ediyordu. Maçtaki ilk tehlikeli pozisyonu 50. Dakikada bulan İspanya, Paco’nun karşı karşıya kaldığı pozisyonda kaleciyi geçememesiyle eşitliği yakalayamadı. Son 20 dakikaya gelindiğinde ise maç boyunca etkisiz kalan Deulofeu’nun yerine oyuna giren Denis Suarez, kanatlara biraz canlılık kazandırdı ve İspanya baskısı kendini iyiden iyiye belli ediyordu. Meksika, skoru korumak adına iyice geriye yaslanırken, İspanya kampı Meksika yarı sahasından Meksika ceza sahasına doğru taşınıyordu ve oyun artık Meksika ceza sahası içinde oynanmaya başladı. 74. dakikaya kadar oyunu önde götüren Meksika’nın rüyası, köşe vuruşunda arka direkte unutulan Derik’in topu ağlara göndermesiyle son buldu.Golden sonra da İspanya’nın baskısını kıracak hamleleri yapamayan Meksika maçı uzatmalara götürebilmek adına 1-1’lik skoru 90. dakikaya kadar taşıyabildi. Fakat hesaba katmadıkları isim grup maçlarını 4 golle kapatan Jese’ydi. Çektiği şut biraz şans, biraz da kaleci hatasıyla ağlarla buluşan Jese, İspanyollar adına gecenin kahramanı olurken, Meksika için maçı bitiren adam oluyordu.


Maç boyunca takım olarak çok etkili bir savunma yapan Meksika, gösterdiği dirençle maçı en azından uzatmalara götürmeye çok yaklaşmışken son dakikada yaşadıkları kabusla çeyrek finalin kapısından döndü.  İspanya içinse maç genelinde söylenebilecek şey kapalı savunmayı aşabilecek çözümler üretememesiydi. Oyunu geride kabul ettiği için savunmasında boşluklar vermeyen ve savunma arkası koşular yaptırmayan Meksika’ya karşı yaratıcılık yönünden biraz eksik kaldılar.


İspanya’nın çeyrek finaldeki rakibi ise Meksika’dan bir adım daha önde gözüken bir kadroya sahip olan Uruguay. 10 kişi kalan Nijerya karşısında zorlansa da İspanya’yı en az Meksika kadar zorlayabilecek bir takım görüntüsünde olan Uruguay, belki de İspanyolları turnuva dışına iten takım olacak.  6 temmuzu bekleyip göreceğiz. Uruguay’da 11 numara Nicolas Lopez’e dikkat!




Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Hayatın Futbolu - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger