Yeni Bir Ramos Doğuyor - DERIK

3 Temmuz 2013 Çarşamba

Ülkemizde düzenlenen Fifa U-20 Dünya Kupası'nın favorisi birçok otoriteye göre İspanya. Kadrosunda Real Madrid, Barcelona, Atletico gibi büyük kulüplerin altyapı yıldızlarını barındıran İspanya U-20 takımı dün itibariyle oynadığı oyunun hakkını birkez daha verdi ve çeyrek finale yükselmeyi başardı. Turnuvayı statta takip eden birisi olarak herkesin konuştuğu Jese, Deulofeu, Oliver ve Suso gibi yıldızların aksine daha turnuvanın ilk gününden itibaren defans hattından bir isim dikkatimi çekti. DERIK

 

Asıl adı Derik Osede Prieto olan "Derik" şubat 1993 doğumlu. Babası Nijerya'lı, annesi İspanyol. Futbola 8 yaşında profesyonel olarak başladı ve şu an Real Madrid Castilla diye adlandırılan Real Madrid'in altyapı takımında milli takımından da tanıdığımız arkadaşları Jese ve Llorente ile birlikte forma giyiyor. İspanya U-19 takımında da yer alan Derik, takımını şampiyonluğa ulaştırmada önemli bir role sahipti. Defansif özellikleri diğer stoperlerin dışında topa çok hakim olması, attığı başarılı kısa ve uzun paslar ve hava hakimiyeti çok yüksek. Biraz resmi site açıklaması gibi oldu ama gerçekten öyle :)



İstanbul'da olan maçları izleyen Manchester United'ın efsanesi Gary Neville'ın kendisine twitterdan yazdığı övgü dolu sözler ise bu yazıyı boşa yazmadığımın bir referansı olsa gerek. Neville; Derik hakkında: "U-20 Dünya Kupası'nda izlediğim stoperler arasında en iyisi Derik. Geriden attığı paslar yıllardır görmediğim kadar iyi" sözleri söylemişti. Derik ise bu sözler karşısında: "Kendisi bu oyunun efsanelerinden biri. Eğer o diyorsa bir nedeni vardır" demişti.


Dün oynanılan çeyrek finalistin belli olacağı Meksika maçında kornerden attığı golle skoru beraberliğe gitrmiş, adeta takımına bir umut olmuştu. Bir önceki yazıda söylediğimiz gibi Meksika İspanya karşısında skoru da bulunca kapanık bir futbol sergiledi ve İspanyol yıldızlar oyuna ve skora etki edememişti. Derik'in attığı golle iyice ataklara boğulan Meksika daha fazla dayanamadı ve biraz da futbol şansı İspanya'dan yana olunca çeyrek finale çıkan taraf İspanya olmuştu.



Derik'in idolü Sergio Ramos. İspanyol futbolunun en önemli isimlerinden olan Ramos'u oyun tarzından dolayı kendisine idol olarak almış, "Onun gibi olmam için çok çalışmam gerektiğini biliyorum ve çok çalışıyorum" yorumunda bulunmuştu. Benim temennim Ramos'tan daha iyi olması :)






Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Hayatın Futbolu - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger