Fenerbahçe 2013-2014 Sezonu Formaları Üzerine;

24 Temmuz 2013 Çarşamba


Normalde formalar hakkında fikir sunmak, bunu yazıya dökmek pek adetim değildir aslında ( şimdiye kadar yazmayı gerektirecek kadar kötü forma yapmamış olmamızdan dolayı olabilir bu ). Fakat bu  tanıtılan formalarla alakalı fikirlerimi söylemeden geçemeyeceğim.

Bu gün tüm Fenerbahçe taraftarlarının merakla beklediği formalar tanıtıldı. Fakat sosyal medyada taraftarlarının görüşlerine baktığımızda büyük çoğunluk çıkartılan formalardan hiç memnun değil.

Ortak kanı; formaların aşırı kalitesiz ve sadelikten uzak görüntüsü. Bazı taraftarlar Adidas'ın tasarladığı formalardan memnun değil, Nike'a geçmekten yana.

 İsterseniz tek tek değerlendirelim formaları.

1. Efsane Çubuklu
Kulübün ilk amblemi olan ''ışık saçan fener''den esinlenilerek yapılmış. Bu yüzden sarı çubuklara yansımaları bir görüntü verilmiş.
Ne varsa çubuklu da... 
Klasik çubuklu olduğundan pek de değerlendirmeye gerek duymuyorum. Sergilenen 3 forma içerisinde en iyisi diyebiliriz çubuklu için. Fakat çubuklu çok iyi olduğundan değil, diğer 2 forma çok kötü olduğundan...

2. Deplasman Forması

Beyaz forma üzerindeki 9 çizgi kulübün yarıştığı 9 branşı simgeliyor.  Anlamına diyecek lafımız elbette ki yok. Fenerbahçe bir futbol kulübü değil, spor kulübüdür. Fakat forma üzerinde çizgiler formaya oldukça kötü bir görüntü katmış. Forma taraftarlar için büyük hayal kırıklığı

3. Taraftarın Gücü (Alternatif Forma)

Yönetimin en umutlu olduğu formalardan biri bu. PSV maçı öncesinde Abdulah Kiğılı: Hedefimiz 500.000 forma satmak. Bu akşam takımın giyeceği forma (Taraftarın Gücü) en çok satılacağını düşündüğümüz forma.'' Ancak taraftarın görüşüyle Kiğılı'nın beklentileri pek de birbirini tutmuyor gibi gözüküyor.

Fenerbahçe yönetimi birkaç sezondur sürekli lacivert ağırlıklı formalar barındırıyordu zaten. Bu sene de vazgeçmedi. Forma, üzerinde taraftar baskısı barındıyor ve bu yönüyle ilk olma özelliği taşıyor.  Her ne kadar güzel bir ilke imza atmış olsak da formanın göze hoş gelmediğini söyleyebiliriz. Formanın ön kısmındaki köşelerde yer alan tırtıklı kısımlar formaya çok kötü, basit bir hava katmış.

Forma Lansmanı

Forma lansmanına değinmeden geçmek yönetime kesinlikle haksızlık olur. Ne demişler; yiğidi öldür ama hakkını yeme.

Müthiş bir emek olduğu ortada. Müthiş bir hazırlık, müthiş bir görsel şov vardı Saraçoğlu'nda. Emeği geçenleri tebrik ediyorum.

Bir de lansmanda dikkatimi çeken bir kısma değinmek istiyorum. Lansmanda yapılan sunumda ''Seyirci değil, taraftar'' cümlesini gördük. Fakat forma fiyatları pek de taraftara hitap ediyor gibi durmuyor. Forma fiyatı tam 110 TL. Kulüp, Türkiye'deki alım gücünü de hesaba katarak formalarda bir indirime gitmeli.

Şimdi merak konusu olan bazı sorular var

Forma satışları ne olacak? Taraftar beğenmemiş olsa da kulübe destek için forma alacak mı? Olası Cardozo transferi forma satışlarını nasıl etkiler? Tüm bu soruların cevabını bize zaman gösterecek.

Share this article :

1 yorum:

  1. Günaydın efendim / Madam.
      İşinizi genişletmek, borçları netleştirmek ve birleştirmek için bugün meşru bir kredi teklifi mi arıyorsunuz? Düşük kredi notu nedeniyle bankalar tarafından geri çevrildiniz mi? Genel finans kurumu ile hızlı kredilerinizi alın.
    Email: generalfinancecorporation.org@gmail.com

    YanıtlaSil

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Hayatın Futbolu - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger