Arsenal'in Transfer Piyasasına Dönüşü

25 Temmuz 2013 Perşembe

Highbury'nin yıkılışıyla başlayan bir dönem... Önce yapılacak yeni stat için satılan efsaneler, sonra da satılan oyuncuların yerlerini ancak uzun vadede doldurabilecek gelecek vaadeden genç yeteneklerin transfer edilmesi, işte böyle başladı Arsenal'in yıllarca sürecek olan transfer kısırlığı. Sonrasında gelen uzun süreli kupasız yıllar. Ve şimdi de tekrar büyük transferler yapabilecek Arsenal... HFBlog olarak Arsenal'in transfer piyasasına yeniden dönüşünü inceledik.


Bildiğiniz gibi son yıllarda transfer piyasasında pek var olamayan bir takım Arsenal. 2 sezon önce Fabregas, Clichy ve Nasri'yi, geçen sezon da RvP, Alex Song'u diğer büyüklere kaptıran Arsenal, aynı dönemlerde yaratılan açığı kapayamamıştı.

Sol bek mevkii için önceki sezonlarda Andre Dos Santos'u deneyen Arsenal bu oyuncudan beklediği verimi alamayıp, yerine sezon ortasında Monreal'i aldı. Fabregas ve Nasri'den açılan orta sahadaki boşluk önce Arteta, sonraki yılda da Cazorla'yla çözüldü. Alex Song'un gidişinden sonra orada önce Diaby denendi. Sakatlıkları artık taraftarların bir mizah ürünü olan Diaby, tabii ki ona güvenenleri yanıltmadı(!) ve uzun süre sahalardan uzak kaldı. Daha sonra Wilshere'ın da iyileşmesiyle Arteta, Alex Song'un daha önceki sezonlarda üstlendiği görevi üstlendi. Forvette ise yapılan iki transfer (Podolski ve Giroud) RvP'nin son iki sezonundaki istatistiklerinin yakınından bile geçemedi.

Bu yaprak dökümünden sonra ligde de işler zora girdi. İlk sezon son anda vites arttırılarak 3. olundu. Geçen sezonda da yine aynı hızla son 3 haftada ezeli rakibi Tottenham'ı geçerek 4. oldu ve alışık olduğu yere, Şampiyonlar Ligi'ne katılmaya hak kazandı. Ancak bu durum yalnızca taraftarı değil, yönetim ve teknik ekibi de rahatsız etmiş olacak ki, önce Wenger sonra da yönetimden birkaç kişi, EPL'de ilk 4'e girmenin zorlaştığından bahsetti. Ve transfer piyasasında daha etkin olunacağının sinyalleri verildi.


Gelelim transfer dönemine. Şu ana kadar birçok oyuncuyla yollar ayrıldı Arsenal'de. Ancak bunlar ana kadroda olan kişiler değildi. Belki Djourou, Mannone ve Coquelin sayılabilir fakat onlar da sezonda en fazla 10-15 maç oynuyorlardı. Sonuç olarak son iki sezonki kadar bir kan kaybı yaşanmadı. Ve genç yetenek Yaya Sanogo bedelsiz olarak takıma katıldı. Ancak bu önceki sezonlardan doğan açığı kapatmaya yetecek düzeyde bir transfer değildi.

İlk önce hedef Higuain'di. Real Madrid'in küçük paralarda diretmesi olmasaydı, transfer kısa sürede sonuçlanabilirdi. Fakat önce Madrid'in diretmeleri sonra da Suarez'in takımdan ayrılma sinyalleri vermesi Wenger'in fikrini değiştirdi ve Suarez, listede Higuain'in önüne geçti. Bu olaylar sonrasında ilk olarak Suarez için Liverpool'a 35 milyon euro teklif edildi. Liverpool bu teklifi kabul etmeyip Suarez'i takımda kalmaya ikna etmeye çalışırken, Higuain de Napoli'ye kaptırılıyordu. Bu olaydan sonra Arsenal'in santrafor transferi olarak tek çaresi Suarez'di. Ve teklif arttırıldı. Fakat Liverpool 40 milyon euroyu da kabul etmedi. Son olarak Suarez, Arsenal'de oynamak istediğini belirtmesiyle Arsenal'in bu transferde eli daha da güçlendi.

Geçelim diğer transfer adımlarına. Aslında forvet transferinden önce Swansea'li Ashley Williams'ı kadrosuna katmaya çalışmıştı Arsenal, ancak bu girişim, Swansea'nin katı tutumu nedeniyle gerçekleşmedi. Daha sonraları Fellaini ve J.Cesar'la ilgilenildi. Bu transferler de şu an Suarez'e odaklanılmasından dolayı geri plana atıldı. Son dönemde Manchester United'in Fabregas için yaptığı teklifler de Fabregas'ın adının tekrar Arsenal ile anılmasını sağladı. Fakat bu transfer de Suarez girişimlerinin gerisinde kaldı.

Hangi oyuncu ya da oyuncular kadroya katılır bilinmez ama Wenger uyandı ve rakipleri yüksek bütçeli transferlere imza atarken Arsenal de transfer piyasasında daha etkin bir hal almaya niyetli.

Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Hayatın Futbolu - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger