B.Münih'in Rakiplerinden Aldığı Yıldızlar

23 Nisan 2013 Salı


Yıllardır Bundes Liga'da parlayan tüm yıldızlar için transfer teklifi yapan Bayern Münih'in son hamlesi Götze de başarıyla sonuçlandı. Sezon sonunda Münih forması giyecek olan yıldız oyuncu için Dortmund'a 37 milyon € transfer ücreti ödenecek.

Yıllardan beridir önce Bundes Liga'daki futbolculara yönelen Münih kulübü için, Borussia Dortmund Genel Menajeri Hans-Joachim Watzke şöyle diyor: "Bayern Münih, transferlerle rakiplerini zayıflatma stratejisine sahip."

Biz de bu sözden yola çıkarak Bayern Münih'in önceki sezonlarda rakiplerinden aldığı yıldız oyunculara bir göz atmak istedik. Buyrun o yıldızlar ve Münih'e gelmeden önceki takımları.


GİOVANE ELBER

94-96 yılları arasında Stuttgart'ta parlayan forvet oyuncusu 1997'den 2004'e kadar Bayern'de top koşturacak ve adının sonsuza kadar Münih'le anılmasını sağlayacak performansı sergileyecekti.


CLAUDİO PİZARRO

Werder Bremen'den transfer edilen Pizarro ise 2001'de Bayern'e transfer oldu. Münih'te oynadığı 6 sezon boyunca 174 maçta forma giyen Pizarro, 71 gol attı. Daha sonraki sezonda Chelsea sonrasındaki iki sezonda da Werder Bremen forması giyen Claudio, bu sezon başında tekrar Bayern Münih'e geri döndü.


MİCHAEL BALLACK

Leverkusen yıllarındaki futboluyla parlayan yıldız oyuncu Milcahael Ballack da Bayern Münih'in kancasını taktığı oyunculardan biriydi. Yıldız oyuncunun 2002 yıllarında başlayan Münih serüveni 2006 yılında sona erecek ve oyuncu Abramovic'in yeni takımı Chelsea'nin muhteşem kadrosundaki oyunculardan biri olacaktı.


ZÊ ROBERTO

Bayern Münih'in efsane Leverkusen kadrosundan kopardığı yıldızlardan bir başkası olan Ze Roberto, 2002-2006 yılları arasında Münih forması giydi. Kariyerinin son dönemlerinde adı birçok kez ülkemiz takımlarıyla anılan oyuncu şu an Gremio forması giymekte.


LUCIO

Leverkusen'in efsane kadrosundan transfer edilen oyuncular Ze Roberto ve Ballack ile sınırlı kalmadı. Bu isimlere bir de Lucio eklendi. 2004-2009 yılları arasında Bayern Münih forması giyen Lucio, Münih formasıyla çıktığı 144 maçta 7 gole imza attı.


MİROSLAV KLOSE

2007 yılında Werder Bremen'den transfer edilen Klose,  2007'den 2011'e kadar Münih forması giydi. Polonya asıllı Alman oyuncu 2011 yılından beri ise Lazio takımının formasını terletmekte.


MARIO GOMEZ

Stuttgart altyapısının bir ürünü olan Gomez 2009'da Münih'e transfer oldu. 2009 yılından beridir Bayern forması giyen yıldız oyuncu çıktığı 110 maçta 72 gol attı.


MANUEL NEUER

Schalke 04 altyapısından çıkan Neuer ise 2011 yılında Bayern Münih'in yolunu tuttu. Geçen sezonki performansıyla dudak ısırtan ünlü file bekçisi, şu an dünyanın en iyi kalecileri arasında gösteriliyor.


MARIO MANDZUKIC

2010-2012 yılları arasında Wolsburg'taki oyunuyla dikkatleri üzerine çeken Mandzukic, sezon başında Bayern'e transfer oldu. Ünlü oyuncu sezon başından beri giydiği Münih formasıyla harikalar yaratıyor.


MARIO GÖTZE

Münih'in rakiplerinden kopardığı yıldızlardan sonuncusu olan Götze, Dortmund altyapısının ürünü. Genç oyuncu son iki sezondur gösterdiği performansla parlamıştı. Yaz transfer döneminde adı birçok dev kulüple anılan oyuncu yuvada kalmıştı ki sezon bitmeden Bayern, Dortmund kulübünün kapısını çaldı. Ve Dortmund kulübünü dün akşam facebook sayfasından yaptığı açıklama ile Götze'nin gelecek sezon Bayern Münih'te oynayacağını belirtti.

Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Hayatın Futbolu - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger