STSL'de Düşme Hattındaki Son Durum

16 Nisan 2013 Salı

Spor Toto Süper Liginde düşme hattı da en az Fenerbahçe ve Galatasaray arasındaki şampiyonluk mücadelesi kadar sıcak geçiyor.


Mersin İdman Yurdu maalesef lige çok erken havlu attı. 29 maçta sadece 21 puan toplayabildiler. Bundan sonra ligde kendi açısından  formalite maçları oynayacaklar fakat oynadıkları maçlar düşme hattını şekillendirecekler. Karabük, Akhisar ve Elazığ ile oynayacaklar.

Ligde 17.sırada olan Orduspor lige çok farklı hedeflerle başlamıştı halbuki. Hector Cuper ile Avrupa kupalarına katılma hedefi koymuşlardı kendilerine. Şu anda düşme potasındaki takımların arasındalar. Cuper'in yönettiği takımlara baktığımızda bu tarz durumlara rastlayabiliyoruz. Sezona hızlı giriş yapıp son haftalara doğru büyük düşüş yaşıyor Cuper'in yönettiği takımlar. İnter ve Valencia örnekleri var elimizde. Trabzonspor karşısında alının 1-0'lık mağlubiyet sonrası Cuper'in yerine göreve bir Ordu'lu olan Cevat Güler getirildi. Bundan önce de ligin bitimine 5 maç kala Galatasaray'ın başına geçirilen Cevat Güler bu sefer 6 maç kala Ordu'nun başında. Orduspor'un kalan maçlarına baktığımızda Ordu açısından pek de avantajlı bir fikstürle karşılaşmıyoruz. Evinde Kasımpaşa'yı ağırlayacak Karadeniz temsilcisi için tek çare 3 puan. Kasımpaşa maçından sonra sırasıyla; Beşiktaş (D), Bursaspor, Antalyaspor (D) ve en yakın rakibi Akhisar maçı var.

Akhisar Bld. Genç. ise ligin sürpriz ekiplerinden birisi oldu. Ligin ilk yarısında kötü bir performans sergileyen ekip, ligin ikinci yarısında çıkışa geçti. Devre arasında yapılan Kerem Bulut, Theofanis Gekas ve Oğuzhan Ağzar transferlerinden, özellikle de Gekas'tan yüksek verim aldılar. Mersin İdman Yurdu ve Orduspor'un aldığı mağlubiyetlerden faydalanarak 18.likten iki basamak yukarı çıkmayı başardılar. Elbette bunda Hamza Hamzaoğlu ve ona koşulsuz destek olan yönetimin de katkısı büyük. Akhisar'ın kalan maçlarına baktığımızda evinde Beşiktaş'ı ağırlayacaklar ve Bursaspor deplasmanına gidecekler. Bu maçları Antalyaspor, Mersin İdman Yurdu ve Orduspor maçları takip edecek. İşlerin son maça kalacağı düşünülürse son hafta müthiş bir mücadele bizi bekliyor olacak.

Belki de en büyük dezavantajlardan birine sahip İBB. Taraftar desteği... Az sayıdaki ''Boz Baykuşlar'' haricinde boş tribünlere oynuyorlar ve bu da ister istemez takıma olumsuz yansıyor. Devre arasında etkili oyuncuları Pierre Webo'yu Fenerbahçe'ye sattılar ve Tayfun Pektürk ile Zenke'yi aldılar. İBB'nin maçlarına bakacak olursak; Gaziantepspor, Sivasspor (D), Fenerbahçe, Trabzonspor (D), Kasımpaşa. Görüldüğü gibi İBB'nin de işi hiç kolay değil. Sivasspor deplasmanından itibaren çok zorlu maçlar bekliyor. Kupa hedefi olan Fenerbahçe, düşme potasına girmek istemeyen Trabzonspor ve Avrupa hedefi olan Kasımpaşaspor ile oynayacaklar.

Karabükspor kadrosuna hiç yakışmayan bir yerde diyebiliriz. Sezon içerisinde oldukça iyi sonuçlar alan, dört büyüklerin tümünü yenen Karadeniz ekibine adeta nazar değdi. Lua Lua ve İlhan Parlak'tan oldukça fazla verim aldılar. Devre arasında Hakan Özmert, Onur Cenik ve Umut Sözen'i aldılar. Kalan maçlarına baktığımızda işleri rakiplerine göre bir nebze olsun daha kolay diyebiliriz. İddiasız Mersin İdman Yurdu ile oynayacaklar. Ondan sonra Elazığspor, Gaziantepspor, Sivasspor ve Fenerbahçe maçları var. Elazığ ile oynayacakları maç adeta kader maçı. Bu hafta Galatasaray ile oynayan Elazığ, Karabük maçına daha sıkı sarılacaktır. İşler son haftaya kalırsa işi en zor olan takım belki de Karabük. Şampiyonluğu kovalayan Fenerbahçe ile oynayacaklar ve Mesut Bakkal ile öğrencilerinin işi hiç de kolay olmayacak.

35 puanla 13.sırada bulunan Yılmaz Vural'ın öğrencileri diğer rakiplerine göre biraz daha rahat. Fakat bu rahatlık sadece 1 maç sürebilir. Olası bir Galatasaray mağlubiyeti Elazığspor'u yeniden potaya sokar.  Elazığspor, Galatasaray(D), Karabükspor, Mersin İdman Yurdu, Gaziantepspor, Sivasspor (D) ile oynayacak. Özellikle Karabükspor ile oynayacakları maç belirleyici olacak. Devre arasında bolca transfer yaptılar. Mustafa Sarp, Mehmet Çakır, Önder Turacı, Eren Aydın, Tidiane Sane, Tolga Özgen, İvan Sesar, Roland Alberg, Hamza Çakır, Mario Jervis ve Emir Kujovic'i aldılar. Yapılan bu transferlerle ligdeki durumu karşılaştırdığımızda aklımıza şu soru geliyor: '' Çok transfer mi, az ama gerekli transfer mi?''

Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Hayatın Futbolu - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger